Cervus Design – Puur Vakmanschap!

cervusdesign-geweien-workshop03

 

Opgericht in 2005 door Francis Soenen, Cervus Design is gespecialiseerd in het vervaardigen van verlichting- & decoratieartikelen op basis van geweien.

Toen ik in 1996 m’n eerste trektocht deed in de Yukon (Canada) had ik nooit gedacht dat juist die reis zo’n een impact ging hebben op m’n verdere leven. Enkele jaren later bouwden we onze Canadese blokhut hier in Roeselare en was dit ook de aanzet om zelf m’n eerste verlichtingsarmatuur te maken op basis van geweien. Al doende leerde ik mij verder bekwamen in verschillende technieken om van deze producten van de natuur, verlichting en decoratie artikelen te maken die telkens een “pièce unique” zijn.
Ieder gewei die wordt gebruikt werd zorgvuldig door mij uitgekozen zodat de kleur en vorm volledig in harmonie zijn. Er worden géén trofeeën gebruikt, maar enkel 1ste keus afwerpstangen van dam- en edelhert. Geweien worden slechts 1x per jaar afgeworpen (februari-mei) maar door de grote stock kan men altijd inspelen op de vraag van de klant.

Door alle elektriciteit te voorzien BINNENIN de geweien en met oog voor detail en afwerking, kan ik mij zo onderscheiden van de concurrentie. Alles wordt aan elkaar geschroefd, waarbij de koppen van de vijzen worden  verzonken, om daarna op te vullen  met een 2 componenten pasta zodat de kleur en structuur van het gewei behouden blijft.

Meer en en meer zie ik een verschuiving van de markt waarbij niet alleen in landelijke interieurs mijn creaties komen te hangen, maar ook in moderne huizen zijn deze geweiartikelen een echte ‘eyecatcher’.
Daarom werk ik graag nauw samen met de klant of interieurarchitect om tot een op maat gemaakte creatie te komen. Na een telefonische afspraak is men altijd welkom in mijn atelier & showroom te Roeselare om verdere details en afwerkingsmogelijkheden te bespreken.

Geweien zijn een natuurlijk product, dus iedere creatie is uniek!